Руски полицаец обвинет за 81 убиство

Руски полицаец, Михаил Полков (53) во моментов издржува затворска казна за убиство на 22 жени, а денеска се појави на суд поради обвинение за уште 59 убиства.

Тој веќе отслужува доживотна затворска казна, а доколку се потврди дека ги извршил и останатите убиства, со што вкупниот број би се искачил на 81, тој ќе биде најмасовниот убиец во историјата на Русија.

Извор A1ON

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Оставете реплика

Вашиот емаил нема да биде објавен јавно.