ОД БЕЛГРАД КОН ЗАГРЕБ: Дете со часови се возело под автобус

Дете мигрант на возраст од 12 години успеало да ја помине границата со автобус што сообраќал на линијата Белград-Загреб, при што едвај останa живо.

Детето било застанато на оската од возилотo.

„Автобусот од Белград тргна во 11.30 часот. Поминавме во Кутина, а некаде пред Иваниќ слушавме тропање пред автобусот. Прво слаб, а потоа посилен звук. Кога застана автобусот, момчето цело валкано излезе од под возилото. Се тетеравеше, се забележуваше дека е во шок“ – раскажа еден од патниците.

Од  „Чазматранс“ го потврдија инцидентот и рекоа дека ова не им е прв ваков случај.

Извор faktor

Би можело да ве интересира Повеќе од овој автор

Оставете реплика

Вашиот емаил нема да биде објавен јавно.